De 4 mijl van Groningen

donderdag 18 oktober 2018
door Marjan Jansen
Afgelopen zondag 14 oktober hebben we weer kunnen genieten van de 4-mijl van Groningen.  6,4 km hardlopen van Haren naar Groningen, waarschijnlijk de warmste editie ooit. Voor de toeschouwers was het prima vertoeven aan de zijkant. Ook voor meester Mathijsā€¦. maar hij had natuurlijk veel liever zelf meegelopen!
Alle 25 deelnemers van de Veenvlinder hebben de finish gehaald: een superprestatie! Ook werden er snelle tijden gelopen, hieronder de snelste drie leerlingen van De Veenvlinder:

1. Jasper Meulenbeld 34.06 min.
2. Stijn Nijnuis 34.10 min.
3. Frenk Dagelet 34.21 min.

Uiteindelijk kwam iedereen ruim binnen het uur over de eindstreep en mocht een ieder bij de finish een felbegeerde medaille in ontvangst nemen. Op school is maandag nog een oorkonde uitgereikt.

Meester Mathijs kon helaas niet zelf meelopen ivm een gekneusde rib maar  hem geven we ook een applaus voor alle organisatie en de trainingen. Heel erg bedankt.

Bij de 4 mijl waren als coaches o.a. Juf Suzanne, Juf Tjitske en Juf Yvonne van de partij. Ook vele ouders liepen mee in de begeleiding. Dank voor jullie hulp en hopelijk gaan we in 2019 met weer zo'n grote en sportieve groep leerlingen deelnemen aan de volgende editie van de 4 mijl!