ANWB Streetwise groep 6

vrijdag 13 april 2018
door juf Suzanne
Afgelopen dinsdag, 10 april, had groep 6 een les van de ANWB, met als thema 'Hallo auto.' Alles draait hier om het leren inschatten van de remweg van de auto. De kinderen mochten zelf plaats nemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto. D.m.v een dubbele bediening moesten ze vervolgens zelf remmen.

Het opstel van Bjarn:
We hadden veel geleerd op 10 april. Het gevaar op de weg en op de stoep, de plekken waar je veilig bent. En we gingen in een auto met een vrouw, zij ging 30 rijden, het was een lesauto, dus wij zaten aan de kant van de bijrijder en wij mochten remmen en achterin was het harder dan voorin.

Het opstel van Elise:
Eerst ging de hele klas naar de Schoollaan. Daar kregen we les van twee mensen van de ANWB. De les heet Hallo Auto. Ze gingen uitleggen wat je moest doen op bepaalde momenten. Zoals; er komt een auto aan en jij liep zomaar over de weg, wat moet je doen. Daarna ging iedereen om de beurt in de auto, daar mocht je zelf op de rem drukken. Het was super leuk.