Alles in 1 - Geschiedenis

vrijdag 26 januari 2018
door Tessa Kampinga
In het nieuwe schooljaar 2018 zijn we toch terug in de tijd gegaan met het thema geschiedenis van de methode Alles in 1.

Niet alle groepen werken over hetzelfde onderwerp.
De groepen 1 en 2 werken en leren over de prehistorie en hoe de mensen toen leefden. Ze hebben potjes van klei gemaakt en leren over hoe mensen toen aan eten kwamen door het zelf te verbouwen.

Groep 3 doet deze keer niet mee in het project omdat er deze keer is gekozen om te werken aan een onderwerp uit de leesmethode Lijn 3.

In groep 4 gaat in algemene zin over geschiedenis. Het thema is Wanneer was dat? De onderwerpen gaan in groep 4 vooral over dino's en over kastelen.

Groep 5 werkt en leert over de prehistorie, de Grieken en de Romeinen. We duiken diep in de geschiedenis. We gaan met groep 5 nog veel verder terug dan het jaar nul. Toen liepen hier mammoeten, bizons en rendieren rond. En jagers gekleed in dierenvellen. Zij woonden in grotten en primitieve hutten. Heel anders dan de Grieken, een paar duizend kilometer verderop. Die konden al lezen en schrijven en veel Grieken studeerden om nog knapper te worden. Ze bouwden grote paleizen, tempels en theaters, net als de Romeinen enkele eeuwen later. Indrukwekkend! Zo gaat er elke week weer een wereld open.
Bij dit project zijn de onderwerpen: Prehistorie in het algemeen, boerenleven, Grieken en Romeinen.

De groepen 6, 7 en 8 behandelen de Gouden Eeuw.
Een mooie tijd, die Gouden Eeuw. Ons land was toen een wereldmacht. Duizenden schepen brachten spullen uit verre landen hierheen. Gouden tijden voor kooplieden. De welvaart groeide. Toch was er ook vaak oorlog.
Met dit project leren de kinderen veel beroemde mensen kennen. In die tijd is er ook veel mooie kunst gemaakt.
De onderwerpen die worden behandeld zijn:
De tachtigjarige oorlog, de VOC en Indiƫ, de WIC en slavernij en Nederland en Oranje.

Als u thuis nog boeken, materialen enz. heeft die passen bij deze thema's dan houden we ons aanbevolen.

Op donderdag 22 februari sluiten we het project af.