We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

50 gezinnen uit de gemeente Tynaarlo gezocht voor spelen Junior Energiecoach

dinsdag 1 september 2020
door Tessa Hanen
Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Leer het met Junior Energiecoach, een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. In Tynaarlo kunnen 50 gezinnen gratis meedoen.

Doel van het spel is een schoner milieu en een vollere portemonnee door meer inzicht over thuis gemakkelijk energie besparen. Het spel start op zaterdag 3 oktober en duurt vijf weken. Elke week staat in het teken van een andere opdracht. Het is een project voor en door het hele gezin, waarbij Junior Energiecoach gelooft in het kind als motor voor energiebesparing. Kinderen (ongeveer 7-12 jaar) en ouders spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame opdrachten, puzzels, experimenten en winacties. Kennis en bewustwording over energie nemen toe. Het motto is: met energie kun je lachen!

Wethouder Oetra Gopal (Duurzaamheid) roept gezinnen uit Tynaarlo op zich aan te melden: “De vorige editie van Junior Energiecoach in Tynaarlo was een groot succes, als ik de verhalen van al die enthousiaste families mag geloven. Het is niet alleen leuk, je leert elke week ook nog wat. En niet alleen de kinderen hoor, zeker ook de ouders. Ik geloof dat verandering begint bij de jeugd. Als we kinderen aansporen hun gedrag duurzaam te veranderen, zal dat uiteindelijk heel Tynaarlo duurzamer maken. Doe je mee?”

Gratis meedoen Aanmelden of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan van 17 augustus tot en met 27 september. Op zaterdag 3 oktober start het spel.