emailadres wachtwoord

Start bouw nieuwe school

Woensdag 14 maart was de start van de bouw van het kindcentrum in Groote Veen waarin onze school een plek krijgt samen met de Mariaschool en de kinderopvang van Skid. Met alle kinderen van onze school zijn we vanaf de twee locaties naar het bouwterrein gelopen. We hadden allemaal een gele helm gekregen dus dat was een mooie stoet. De aannemer van bouwbedrijf Buursema en de architect van ingenieursbureau Kristinsson vertelden dat ze een mooi kindcentrum voor ons gaan bouwen waar we allemaal trots op kunnen zijn. Vervolgens heeft mevrouw Hofstra,  wethouder van de gemeente Tynaarlo, de eerste bouwhandeling uitgevoerd door met een graafmachine een groot gat te graven waarna de oudste en de jongste leerling van de Mariaschool en onze school geel zand in de kuil hebben geschept als symbolische start. Met de kinderen hebben we een lied gezongen (wat trouwens niet meevalt om met 400 kinderen tegelijk te beginnen en te eindigen). Toen we terug op school kwamen werden we door de oudervereniging getrakteerd op een pakje drinken en een koekje. We zullen zeker nog wel met de kinderen gaan kijken bij de bouwplaats tijdens de bouw.

Peuterinstuif op woensdag 18 april

Op woensdagochtend 18 april van 9 uur tot 10 uur zijn ouders met hun peuter van harte welkom in een kleutergroep op obs De Veenvlinder. De kinderen mogen dan meespelen. Jullie zijn van harte welkom! U kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek en rondleiding. U kunt ons mailen of bellen om een afspraak te maken.  

Welkom

Welkom op de website van obs De Veenvlinder!

Obs De veenvlinder is per 1 augustus 2016 ontstaan uit een fusie tussen obs Centrum en obs Dalton Eelde. Eind 2018 zullen wij onze intrek nemen in een nieuw schoolgebouw in de wijk Groote Veen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.
 
Wij zijn een school met ongeveer 275 leerlingen die - totdat we overgaan naar het nieuwe gebouw in 2018 - op 2 locaties gehuisvest is.
De groepen 1 t/m 5 huizen aan de Schoollaan 18 in Paterswolde en de groepen 6 t/m 8 (inclusief de taalklas) aan de Esweg 21 in Eelde.
 
Een school waar we werken aan:
-         Veiligheid, jezelf kunnen zijn en je blijven ontwikkelen
-         Je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leerproces
-         Talentontwikkeling van een ieder
-         Groen, gezond & duurzaam 
 
Naast informatie voor ouders en leerlingen, biedt deze website uitgebreide informatie over onze school. Bent u na het bezoeken van deze website nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten, dan bent u welkom om een afspraak te maken en een kijkje te komen nemen.